Een websiteslot is hot!

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 08/09/17

Beveilingscertificaten worden steeds belangrijker. Ook wel SSL genoemd, maar bij het grote publiek beter bekend als het “websiteslotje”, zorgen beveiligingscertificaten ervoor dat informatie die bezoekers via een website versturen niet kan worden gelezen door anderen.

“Websiteslotjes” zijn vooral van belang bij bijvoorbeeld webshops, maar zelfs een contactformulier kan een beveiligingsrisico opleveren als deze geen certificaat heeft.

De meeste browsers, zoals Internet Explorer, Firefox en Chrome, waarschuwen een bezoeker tegenwoordig als een website niet beveiligd is. Vooral wanneer een website zowel beveiligde als onbeveiligde stukken bevat, zogeheten “gemengde content”, of wanneer een link met https begint maar er geen geldig SSL certificaat is, krijgt een websitebezoeker een behoorlijk angstaanjagende waarschuwing in beeld.

Zo lijkt het net alsof een website gehackt is of een virus bevat of andere enge dingen, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn!


Een mooi voorbeeld was de oude website van Social Impact Factory, https://www.socialimpactfactory.com. Het beveiligingcertificaat was niet goed geinstalleerd, waardoor bezoekers eerst een hele grote waarschuwing moesten wegklikken voordat ze de site konden bekijken. Gelukkig kon Piipol dit probleem heel eenvoudig oplossen.


We hebben de website naar onze webservers verhuisd en een SSL certificaat aangevraagd en geinstalleerd. Ook hebben we ervoor gezorgd dat alle links en plaatjes met https beginnen in plaats van http. Hierdoor wordt de website snel en veilig geladen, krijgen bezoekers geen waarschuwingen in beeld, en kunnen formulieren worden verstuurd zonder bang te zijn voor hackers.


Bent u benieuwd of uw website ook beter beveiligd kan worden met een SSL certificaat? Neem dan contact op met Piipol!


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol