Computertalenten met gebruiksaanwijzing gezocht

Geplaatst op: 01/09/14
Auteur: Piipol

Piipol maakt webshops, websites, apps en webapplicaties. Piipol levert ook systeembeheerdiensten aan NGO en MKB

---Persbericht---

RUIMTE VOOR BRILJANTE WHIZZKIDS

Deze week ziet Piipol, excellente whizzkids het levenslicht. Piipol wil mensen die het (net) niet redden in het reguliere bedrijfsleven de mogelijkheid geven zich te concentreren op hun kernkwaliteiten: hun ruim voorradige computertalenten. Bij Piipol ontwikkelen excellente whizzkids briljante webapplicaties en voeren zij systeembeheertaken uit voor NGO’s en het midden- en kleinbedrijf. Piipol onderscheidt zich van andere automatiseringsbedrijven door alleen mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In deze zich snel ontwikkelende maatschappij wordt van mensen steeds meer verwacht, maar niet iedereen is even goed uitgerust om de positie in de maatschappij te verwerven die bij zijn talenten past. Piipol is een sociale firma, die (jonge) mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt van werkelijke betekenis wil laten zijn voor de maatschappij.

Bijzondere medewerkers

Piipol heeft naast de twee oprichters nog drie medewerkers in dienst. Het zijn allemaal medewerkers met bijzondere gaven. Zo kan de een zeggen dat hij de planeet Pluto op de foto heeft gezet en een ander dat hij in zijn vrije tijd een compleet computerspel uitgedacht en ontwikkeld heeft. Deze excellente whizzkids maken namens Piipol bij opdrachtgevers de website mooi, programmeren moeiteloos applicaties en apps en beheren een volledig ICT-systeem.

De medewerkers hebben in het verleden wel ervaring in ICT-werk opgedaan, maar liepen vast op de werkomgeving. Een medewerker is al zeven jaar niet meer werkzaam in de ICT, nadat hij er ruim twintig jaar een baan had. Hij was blij verrast zijn ambacht weer te kunnen oppakken, omdat het werk zelf hem altijd veel plezier en voldoening had gegeven. De hoop op een nieuwe werkplek had hij al laten varen. Een andere medewerker heeft de afgelopen vijf jaar evenveel banen gehad, maar raakte elke keer opnieuw teleurgesteld in de omgeving die zich niet naar hem voegde en hem niet begreep.

Bij Piipol wordt niet gekeken naar de ‘beperkingen’ van werknemers, maar staan hun bijzondere gaven centraal. Met kleine aanpassingen in hun werkomgeving en het werkproces kunnen deze whizzkids prima presteren.

Interessant voor andere bedrijven

Niet alleen ontwikkelt Piipol bruikbare en gebruikersvriendelijke applicaties exact naar de wensen van opdrachtgevers en binnen de gestelde deadlines, ook vragen steeds meer subsidie- en opdrachtgevers om een ‘social return’. Een bepaald percentage van de verstrekte subsidie of opdrachtgelden moet besteed worden aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door webapplicaties, apps of systeembeheer door sociale firma’s te laten uitvoeren kunnen opdrachtgevers aan (een gedeelte van) deze eis voldoen.

Piipol is gestart door Bart Rakers en Rik Kamping

Vind ons op social media:
Volg ons op twitter: https://twitter.com/PiipolWhizzkids
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/piipol
Facebook: https://www.facebook.com/piipolwhizzkids

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol