Volgende Windows 10 update mogelijk in april!

Geplaatst op: 10/01/17
Auteur: Piipol

Windows 10 zal ook in 2017 een grote update krijgen, de eerste na die van medio augustus 2016. Fabrikant Microsoft hoopt dat de nieuwe update minder problemen zal opleveren dan de vorige. Veel gebruikers kwamen in een zogenaamde boot-loop terecht. De gebruiker kreeg de melding dat de update mislukt was, waarna hij het proces opnieuw moest doorlopen met hetzelfde resultaat.

De update van voorjaar 2017 voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe. Het gaat onder andere om nieuwe beveiligingsfuncties. Ook voegt Microsoft aan Windows 10 de mogelijkheid toe om updates voor een periode van maximaal 35 dagen uit te stellen. Het softwarebedrijf komt hiermee tegemoet aan de vraag van ict-beheerders van met name grotere bedrijven die de mogelijkheid misten om updates van het Microsoft-besturingssysteem pas in een later stadium uit te voeren. Het is nog onduidelijk welke automatische updates precies uitgesteld kunnen worden.

In eerste instantie werd gedacht dat Microsoft de Creators Update in maart zou lanceren. Dit werd gebaseerd op het versienummer dat de Creators Update zou krijgen, namelijk 1703. Dit staat voor maart 2017. Inmiddels is het versienummer aangepast naar 1704, wat inhoudt dat de update een maand later in april uitkomt. De Anniversary Update van vorig jaar had als versienummer 1608 en werd ook daadwerkelijk vanaf augustus 2016 geleidelijk onder Windows 10-gebruikers uitgerold.

windows logo

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol