Windows 10 niet lang meer gratis!

Geplaatst op: 08/07/16
Auteur: Piipol

Vanaf 29 juli aanstaande is windows 10 niet langer gratis.

Dit betekent dat je over 3 weken flink moet betalen voor een upgrade.

Het is dus verstandig om up te graden voor die periode.

We leggen even uit voor de digibeet onder ons hoe we dat kunnen doen.

Upgraden via de Microsoft-app ‘Windows 10 downloaden’

De app Windows 10 downloaden (ook wel GWX of Get Windows 10 genoemd) in het systeemvak checkt automatisch of Windows 10 op de computer geïnstalleerd kan worden. Is alles in orde bevonden dan wordt daar melding van gemaakt en voorgesteld de computer te upgraden naar Windows 10. De upgradebestanden (zo'n 3 GB) worden op de achtergrond gedownload.

Open de app en start eventueel eerst nog even de Upgrade Advisor (via het pictogram Menu (de drie liggende streepjes links bovenin het venster), optie Controleer uw pc) om te controleren of het apparaat wel voldoet aan de hardwarematige eisen voor Windows 10 en of er compatibiliteitsproblemen met hard- en/of software zijn te verwachten. Is alles in orde (en zijn de upgradebestanden gedownload) dan kan de upgrade naar Windows 10 met de knop OK, doorgaan worden geïnstalleerd. Moet de upgrade voorlopig nog even worden uitgesteld dan kan dat via optie Bevestiging weergeven, link Reservering annuleren worden aangegeven (de app blijft in het systeemvak staan zodat de upgrade op een later moment altijd weer eenvoudig kan worden opgestart).

De upgradeprocedure

De geïnstalleerde programma's, instellingen en persoonlijke bestanden kunnen (waar mogelijk) tijdens de setup worden overgezet naar Windows 10. Houd er rekening mee dat een upgrade-installatie met behoud van gegevens en instellingen erg lang kan duren (onderbreek de setupprocedure niet, ook al duurt deze vele uren!). Verwacht u problemen bij het overzetten van bepaalde programma's en/of instellingen of start u liever weer met een schone lei, kies dan voor een schone installatie met behoud van persoonlijke bestanden. Geeft de Upgrade Advisor aan dat er bij het overzetten van programma's en instellingen onoverkomelijke problemen verwacht worden, dan bepaalt de upgradewizard dat er sowieso een schone installatie moet plaatsvinden. Bij afronding van de upgradeprocedure wordt Windows 10 automatisch geactiveerd, de gratis upgradelicentie wordt daarbij aan de hardware (of eigenlijk aan het moederbord van de betreffende computer) gekoppeld.

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol