Beeldend GesprokenBegin jaren negentig startte Beeldend Gesproken met kunstuitleen op het terrein van psychiatrische inrichting Santpoort te Bloemendaal. In de loop der jaren is het niveau van de collectie omhooggegaan en hanteerde Beeldend Gesproken steeds hogere artistieke criteria waaraan kunstenaars moeten voldoen.

Sinds 1997 zit Beeldend Gesproken in Amsterdam, sinds 2014 in het toen net gerenoveerde rijksmonument De Hallen in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West. Nog steeds is Beeldend Gesproken in het hele land de enige kunstuitleen met kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Het heeft momenteel 130 kunstenaars in de collectie, afkomstig uit het hele land.

Hiernaast is Beeldend Gesproken een sociale onderneming waar mensen werken met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Beeldend Gesproken verbindt idealisme met zakelijkheid. Geld verdienen is het middel om de sociale doelstelling te realiseren. Hierbij haalt Beeldend Gesproken haar gehele omzet uit verhuur en verkoop van kunst. Tot de klanten behoren de gemeente Amsterdam, IKEA, Arkin en Asics.

 

Piipol levert aan Beeldend Gesproken systeembeheerdiensten. Ook hieraan worden steeds hogere eisen gesteld. In eerste instantie werd er bij Beeldend Gesproken gewerkt met open office, namelijk Fedora Linux. Piipol heeft dat netwerk, inclusief bestandenopslag en printer helemaal voor Beeldend Gesproken ingericht. In 2016 koos Beeldend Gesproken ervoor om over te stappen op Windows 10, mede omdat ze hiermee gebruik konden maken van hun ANBI status.

Wij hebben alle werkstations omgezet van Linux naar Windows. Hun server is vervangen en alle specifieke wensen voor hun accounts zijn opnieuw door Piipol ingericht.

Wil je weten wat je kunt met een ANBI status en wat Piipol voor je kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Ook voor meer informatie over systeembeheerdiensten kun je contact opnemen met Piipol.

Website Beeldend Gesproken

 

 

Monique Cornelissen

~ ex-directeur Beeldend Gesproken
"Piipol gaat op elke klantenwens serieus in en komt altijd met financieel haalbare oplossingen."

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en idee├źn!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol