Computerspel GTA wijst zelfrijdende auto de weg

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 27/05/17

De zelfrijdende auto is een realiteit die steeds dichterbij komt. Best spannend allemaal! Het leuke is dat we nu via machine learning live via Twitch kunnen zien hoe een AI (de code die de door de computer bestuurde tegenstanders) iets leert via machine learning.

De AI, genaamd Charles, is in het spel Grand Theft Auto 5 (GTA5) geplaatst om hem te leren rijden. GTA 5 is hier uitstekend geschikt voor want er zit veel verkeer in het spel en de verkeersgedragingen zijn tamelijk random.

Zal Charles gaan leren hoe de verkeersregels werken? Zou hij gaan begrijpen dat rechts voorrang heeft? Tot nu toe snapt hij vooral dat hij braaf tussen de lijntjes van het spel moet blijven.Maar wat als hij moet inhalen?

Het is vermakelijk om te zien hoe slecht het tot nu toe met Charles gaat. Vandaag schijnt er een patch te komen (versie 0.0.2) die de "AI" iets beter moet laten werken.

Maar misschien toont Charles zich uiteindelijk wel een snelle leerling. In tegenstelling tot gewone weggebruikers wordt zijn rijgedrag niet negatief beïnvloed als hij uren achter het stuur heeft gezeten.

Als Charles flink zijn best doet, komt de zelfrijdende auto vanzelf in ons vizier.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol