Hollands pact van ICT-bedrijven werkt samen tegen cybercrime

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 02/06/17

Cybercrime is serious stuff. Daarom sluiten zes ICT-bedrijven een verbondje. De bedrijven stellen zich als doel om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren op het gebied van beveiliging. Daarmee moet je denken aan ziekenhuizen, havens, luchthavens, sluizen en wat al niet meer.

Pieter Cobelens, de voormalig directeur van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) is de man achter het offensief. volgens hem is het essentieel dat belangrijke systemen in Nederland goed worden beveiligd door Nederlandse bedrijven. Volgens hem zitten er 'grote gaten in onze digitale dijken'. In NRC Handelsblad gaf hij de digitale beveiliging van Nederland een 3 als rapportcijfer.

Aanvallen door hackers zijn volgens Cobelens aan de orde van de dag. "Dit gebeurt zelfs door bevriende overheden. Het is van groot belang dat wij de computers die onze vitale infrastructuur aansturen weten te beschermen tegen deze aanvallen, en wel door bedrijven die het Nederlandse belang te allen tijde voorop kunnen stellen."

De bedrijven die hun krachten bundelen zijn van Hollandse snit: Legian, Intermax, Grabowsky, Restment, Keylocker en Hudson Cybertec. Ze moeten daarmee dus ook voldoen aan de Nederlandse regels.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en idee├źn!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol