​concrete5 verslaat Wordpress op 6 punten

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 01/05/17

6 redenen waarom concrete5 beter is dan Wordpress.

Als klanten vragen waarom we bij Piipol zo veel liever met David (concrete5) dan met Goliath (Wordpress) werken, zeggen we: Wordpress heeft de naam, concrete5 de voordelen.

We zetten de zes belangrijkste redenen even overzichtelijk voor je op een rij:

1. Je ziet wat je doet - bij concrete5 blijf je altijd de pagina zien die je aan het bewerken bent. Bij Wordpress niet. Als je daar een pagina in bewerkingsmodus zet, dan moet je je tekst en afbeeldingen in een los veld toevoegen zonder dat je ziet hoe dat er op de uiteindelijke webpagina uit komt te zien

2. Het gemak van drag-and-drop - tekst, afbeeldingen, nieuwsoverzichten, reactieformulieren en allerlei andere handige functionaliteiten zijn in concrete5 simpelweg door middel van drag-and-drop te verslepen en te plaatsen. Onderdelen die je geplaatst hebt, kun je ook weer heel gemakkelijk ergens anders naartoe slepen op de pagina.

3. Geen last van mainstream hackers - Wordpress is erg populair, zó populair dat het voor hackers winstgevend is om er hun tijd aan te besteden om de beveiliging van Wordpress te kraken. concrete5 is veel minder mainstream, waardoor alleen gespecialiseerde hackers dit kunnen kraken.

4. concrete5 biedt al een complete website zonder plug-ins - natuurlijk bestaan er voor concrete5 plug-ins, maar ook zonder plug-ins biedt conrete5 al uitgebreide SEO (zoekmachine) mogelijkheden en een volledige website met meerdere dynamische onderdelen. Hoe minder plug-ins je nodig hebt, hoe minder losse onderdelen je steeds hoeft te updaten!

5. Sneller mooie dingen bouwen - omdat concrete5 zelf al heel veel standaard functies heeft, die Wordpress niet heeft, zoals dynamische nieuwsoverzichten, webformulieren, een sitemap, SEO, etc. hoef je niet eerst talloze plug-ins te installeren voor extra functionaliteit en kun je metéén aan de slag met het vullen van je website.

6. Geavanceerde en diepe aanpassingen mogelijk - het systeem waar concrete5 in geprogrammeerd is, is modern (een zogenaamd 'MVC' geprogrammeerd systeem) dit maakt het mogelijk voor programmeurs om zeer individuele en specialistische aanpassingen te doen voor klanten, die bij Wordpress niet zomaar kunnen. Bij Wordpress zit je vast aan een verouderde manier van programmeren.

Kijk hier naar de vele voorbeelden van sites die Piipol gebouwd heeft in concrete5.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol