Cybercriminaliteit in Nederland extreem laag

Geplaatst op: 24/02/17
Auteur: Piipol

Eén op de zeven Nederlanders heeft in 2016 te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit. Daarmee scoort Nederland van de 21 landen waarin door antivirusbedrijf Symantec onderzoek is gedaan naar cybercrime zijn het allerlaagst.

Ongeveer 2,4 miljoen Nederland werden vorig jaar gedupeerd door online criminaliteit. Dit staat in schril contrast met bijvoorbeeld Indonesië waar 59 procent van de gedigitaliseerde bevolking met misdaad via internet te maken kreeg. Ook de Verenigde Staten scoorden aanzienlijk slechter dan Nederland. Van alle ontwikkelde landen kwam het land van Google, Facebook en Microsoft het slechtste uit de bus: 39 procent van de mensen online is door een digitale aanval getroffen.

Cybercriminelen troffen 31 procent van de wereldbevolking die toegang heeft tot internet. Zij richtten voor 125,9 miljard dollar aan onkosten aan en maakten bijna 700 miljoen slachtoffers.

De onderzoekers spraken met inwoners in de verschillende Europese landen, de Verenigde Staten en Azië. Rusland en veel Afrikaanse landen zijn niet behandeld.

Bron: Nu.nl

Website Albert Heijn echt en nep vergeleken

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol