Dit is de informatie die Facebook van jou aan andere bedrijven doorspeelt.

Geplaatst op: 28/02/17
Auteur: Piipol

Vanaf maart kun je van Facebook opvragen welke gegevens bedrijven precies van je hebben.

Het is op zich niets nieuws dat Facebook informatie uitwisselt om getargete advertenties te leveren, maar je wist dan nog niet precies wie die informatie kreeg.

Nu is er gelukkig de optie om daar achter te komen. Maar wat voor soort data de bedrijven precies van je weten is nog steeds onbekend.


Hoe kom je erachter welke bedrijven dingen van je weten? Zo!

stap 1: Ga naar Facebook en klik op instellingen

stap 2: Klik op ‘een kopie downloaden van je Facebookgegevens’

stap 3: Klik vervolgens op ‘Archief downloaden'

Stap 4: Facebook vraagt om opnieuw je wachtwoord in te vullen en of je het echt wel zeker weet dat je je archief wilt downloaden. Vervolgens krijg je een email ter bevestiging van dat je je gegevens hebt opgevraagd. En ook eentje als je gegevens eenmaal klaarstaan krijg je later een email.

stap 5: Volg de stappen in de mail, download je gegevens. Je krijgt nu een ZIP-bestand met je gegevens er in. Open het bestand!

Stap 6: Dubbelklik op ‘html’

Stap 7: Dubbelklik nu op ‘ads.htm’. Nu opent de lijst met advertentie-onderwerpen die Facebook aan je heeft gelinkt, en daaronder de lijst met adverteerders die over jouw contactgegevens beschikken.

De grote vraag is natuurlijk wat we bij Piipol precies van deze ontwikkeling vinden. Bij één iemand is de maat nu echt vol. Hij is wel klaar met Facebook. Hoe ironisch is het dan dat we dit bericht over Facebook gewoon posten op Facebook.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol