Nieuwe drone voor in ziekenhuizen

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 18/06/17

De zusters, broeders en artsen van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven zien de medicijnen voor de patiënten binnenkort vliegen. Donderdag 15 juni presenteerde een groep studenten van de TU Eindhoven BlueJay, een drone die autonoom binnenshuis kan vliegen. En in het ziekenhuis medicijnen kan distribueren.

Het bijzondere aan BlueJay is dat zijn propellers afgeschermd zijn en dat hij kan uitwijken voor obstakels, zoals ziekenhuisbedden en mensen onder wie dus het personeel. Volgens de makers is BlueJay absoluut niet gevaarlijk en kan hij zelf heel goed tegen een stootje.

Drone BlueJay

Het idee achter de drone is dat hij simpele taken gaat uitvoeren. Naast het rondbrengen van medicijnen is dat ook het vervoer van bloedzakken. Ook moet hij in de toekomst patiënten kunnen monitoren. Door de inzet van BlueJay moeten verplegers meer tijd krijgen om zich te richten op de verzorging van patiënten. Voorlopig is BlueJay nog wel afhankelijk van een medewerker die de objecten voor hem aanwijst.

Om te laten zien dat BlueJay nog meer in zijn mars heeft speelde hij een spelletje boter-kaas-en-eieren met kinderen. BlueJay liftte de speelstukken geheel autonoom uit de handen van kinderen en zette ze vervolgens secuur op het bord neer.

De drone kan ook worden ingezet voor een veelvoud aan andere taken zoals het bedienen van knoppen en schakelaars, de verwarming en het licht bijvoorbeeld. Op het c.v. van BlueJay staat bovendien al het bezorgen van glazen bier en het ophalen van de lege glazen.

Voor ziekenhuizen (en bierliefhebbers) die denken aan de aanschaf van BlueJay, is het wel belangrijk te weten dat hij ook een paar nadelen heeft. Hij maakt veel kabaal - hoewel aanzienlijk minder dan de gemiddelde drone - en hij verstoort de verkeersstromen, hoe sterk zijn manoeuvreertalent ook ontwikkeld mag zijn.
Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol