Op vakantie met hulp van Piipol

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 15/06/17

Dat Piipol tot ver over de Utrechtse stadsgrenzen reikt, weten onze klanten wel. Dat we de hele wereld bestrijken, misschien nog niet. Voor onze klant BookDifferent zetten we een ingenieuze vergelijkingssite voor vakanties op. Maar klanten van BookDifferent zijn pas echt koning!

Rond de jaarwisseling van 2012 en 2013 dook BookDifferent ineens op in de (inter)nationale pers. CNN, De Telegraaf en Knack zagen in de bookingsite onmiddellijk de mogelijkheid om op verantwoorde manier een hotel te boeken. Bij BookDifferent boek je namelijk overal ter wereld een hotelkamer duurzaam en tegen een gegarandeerde bodemprijs. En BookDifferent schenkt ook nog eens een bepaald percentage van deze lage reissom aan enkele mooie goede doelen. Dat klinkt belachelijk, maar voor het BookDifferent-team is het de normaalste zaak van de wereld.


Zonder tijdverlies


BookDifferent kan dit normaal vinden omdat ze een perfecte vergelijkingssite zijn die blind kan varen op een supersnelle zoekmachine die in een split second bulken informatie filtert op relevantie.
De zoekmachine is ontwikkeld en geoptimaliseerd door Piipol, dat ook de website heeft ontwikkeld. Bezoekers van de site krijgen de informatie gepresenteerd zoals hedendaagse consumenten het willen hebben. Zonder tijdverlies, overzichtelijk en direct beïnvloedbaar. Uit een aanbod van bijna 800.000 hotels wereldwijd.


Social Enterprise


BookDifferent wist dat het een voortreffelijk verhaal met een gouden formule had. Vanaf het begin hadden de oprichters voor ogen dat het aangename van reizen gekoppeld moest worden aan een investering in duurzaamheid. Het zijn zelf reisliefhebbers die in hun eigen hotelbed een goede en welverdiende nachtrust willen hebben. En waarom zouden niet heel veel meer reisliefhebbers even maatschappelijk verantwoord hun hotelkamer willen boeken?
Toen voorzitter Lonneke de Kort op een ledendag van Social Enterprise (ook klant van Piipol) Bart Räkers van Piipol tegenkwam, zagen ze samen al snel in dat perfectionering van de technische kant het succes van de formule sterk zou vergroten. Ze waren het erover eens dat een goede vergelijkingssite de snelste weg naar voor elke gebruiker individueel de relevante informatie moet zijn. Ze ontwierpen een plan, lieten whizzkid Niels er mee stoeien en de rest is (voor de generaties na ons) geschiedenis.


Napels vinden en zien


Klinkt de combinatie van duurzaamheid, prijsgaranties en goede doelen je nog steeds als belachelijk in de oren, dan kun je je snel laten overtuigen via een bezoekje aan de website van BookDifferent. Boek een reisje naar Rome of Napels en zie hoe snel je de milieuvriendelijkste oplossing gevonden hebt. Of de goedkoopste. Een hotelletje boeken is nog nooit zo leuk geweest. Voordat je het weet zit je volgende week in het best beoordeelde hotel van Vuurland.
Met BookDifferent is het allemaal kinderlijk eenvoudig en spotgoedkoop. En maatschappelijk verantwoord. Wij van Piipol beginnen het langzaamaan al heel normaal te vinden.


Ook geïnteresseerd in een (ab)normale vergelijkingssite? Bij Piipol krijg je het geregeld? Neem contact op!

Klik hier op de website van BookDifferent


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol