Speciale Kerstkorting voor slachtoffers van beruchte ransomware

Geplaatst op: 23/12/16
Auteur: Piipol

Tienduizenden computers zijn het afgelopen jaar besmet met ransomware van CryptXXX. Tegen een losgeld van 1,2 bitcoins (ongeveer 950 euro) per computer konden de bezitters ervan zich weer toegang verschaffen tot hun eigen bestanden. Nieuwe slachtoffers hebben tijdens de kerstdagen geluk. Zij hoeven slechts een losgeld van een 0,5 bitcoin (circa 400 euro) te betalen om weer bij hun versleutelde bestanden te kunnen. Deze aanbieding die via een pop-up gepresenteerd wordt, loopt tot aan het einde van het jaar. Of slachtoffers na betaling van dit bedrag daadwerkelijk van hun 'gijzelnemer' zijn bevrijd, blijft natuurlijk de vraag. De politie raadt aan om bij een gijzeling van een computer nooit tot betaling over te gaan, een wijze raad die hopeloze slachtoffers die geen toegang meer hebben tot soms zeer wezenlijke bestanden, graag in de wind slaan.

Of het verhaal van de kerstkorting helemaal klopt is maar de vraag. Mogelijk is het een publiciteitsstunt van het beveiligingsbedrijf Forcepoint. Onlangs kwam het anti-virusbedrijf namelijk met een gratis decryptietool waarmee slachtoffers kosteloos hun bestanden terugkrijgen, een zeer aantrekkelijk alternatief voor de kerstkorting. En belangrijk om te weten!

Mocht onverhoopt jouw computer worden gekaapt door criminelen, dan is de kans aanmerkelijker groter dat Piipol je snel kan bevrijden. Bitcoins komen daar niet aan te pas!

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol