Wat doet een frontender?

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 21/11/17

Bij Piipol is inmiddels een aantal programmeurs aan het werk die wij 'front end developer' of kortweg frontender noemen. Maar wat is dat eigenlijk? En wat doet zo'n ontwikkelaar?

Frontend is alles wat je kunt zien in je browser: alle kleurtjes, knoppen, lettertypen natuurlijk en daarnaast de plekken van plaatjes. Hiertoe behoort zeker ook het 'gevoel' van een website: of die beweegt en dynamisch voelt of juist rustig enzovoorts.

Als wij van Piipol een website bouwen dan doen we dat voor verschillende browsers (Firefox, Chrome, Internet Explorer), maar we testen ook op de werking van verschillende gebruikers, en kijken hoe responsive de site is en hoe goed deze te zien is op een mobiel, tablet, chromebook et cetera.

Op de afbeelding onderaan zie je een voorbeeld van wat een frontender allemaal moet doen om iets recht te zetten. Je ziet een deel van een nieuwe site die op kleinere schermen problemen geeft. Het is maar een van de honderden elementen per pagina die we moeten rechtbreien. Een behoorlijke klus, maar ook een geweldige uitdaging!

No worries, want onze whizzkids lossen het op!


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol