Uit de kast werkt beter

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 11/10/17

Bij duurzaam werken denk je misschien vooral aan fairtrade koffieautomaten op kantoor, maar er is meer. Omdat uit onderzoek is gebleken dat het voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personeel vaak beter voelt om op het werk uit de kast te kunnen zijn, zonder pesten of andere onvolwassenheden, is door de Nederlandse overheid ‘nationale coming out dag’ uitgeroepen. Elk jaar op 11 oktober.

Het idee van zo’n nationale diversiteitsdag leidt vaak tot hoon en de uitspraak ‘waarom moet dat nou?’ maar het hele punt hier is uiteraard niet dat het ‘moet’ maar wel dat het ‘moet mogen ’. Want zeg nou zelf: het zou toch wel een beetje raar zijn als je een deel van je personeel zou verbieden om over hun partners te praten en gewoon te kunnen gaan naar het toilet van hun keuze?

Piipol past zhaar werkomgeving aan aan zhaar werknemers en dus niet andersom. Het moet een omgeving zijn waar alle soorten en maten mensen zoveel mogelijk welkom zijn. Daarom is het vandaag bij Piipol de perfecte dag om de regenboogvlag te laten wapperen!

* De titel 'Uit de kast werkt beter' is een verwijzing naar deze speech van de staatssecretaris van Economische Zaken .

* ‘zhaar’ is een genderneutraal bezittelijk voornaamwoord.

Foto: Piipol mensen, hetero en niet-hetero, laten samen de vlag wapperen.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol