Wereld Back-Up Dag

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 31/03/17

Het is vandaag weer Wereld Back-Up Dag! Een groot jaarlijks evenement dat voor een bedrijf als Piipol een goede aanleiding is om iedereen het advies te geven om vooral heel vaak een back-up te maken. Extra reden hiervoor is dat de laatste tijd er nogal wat ransomware in omloop is.


Ransomware is software die al je bestanden versleutelt ('encrypt' zeggen techneuten) waarna de criminelen achter de aanval op je computer je om een groot geldbedrag vragen (vaak in bitcoins) om het voor je te ontsleutelen. Zelfs de Tweede Kamer is er niet immuun voor terwijl je toch mag verwachten dat het daar met de veiligheid wel snor zit.

Ransomware is slechts één goede reden (maar wel de alllerbeste!) om een back-up te maken, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer: apparatuur die stuk gaat of een tragische vergissing waardoor je zelf een bestand wist. Eigenlijk is een back-up maken altijd een goed idee. Doe het nou maar gewoon!

Je kunt natuurlijk altijd contact met Piipol zoeken hoe je het maken van een back-up zo professioneel mogelijk aanpakt. Om de put te dempen als het kalf nog niet verdronken is.


Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol