Windows Defender gaat op snelheid Windows 10 letten

Geplaatst op: 30/01/17
Auteur: Piipol

De standaard virusscanner van Windows 10, Windows Defender, krijgt meer mogelijkheden. De belangrijkste nieuwe functionaliteit die het programma krijgt is een automatisch herstel bij een ongewenste lage snelheid van het besturingssysteem.

Bij traagheid of een (dreigende) crash wordt Windows -indien gewenst- automatisch opnieuw geïnstalleerd. Ook wanneer de automatische Windows-update niet werkt, installeert Windows 10 zich opnieuw.

Bij herinstallatie zullen de meeste apps op de computer van de gebruiker worden verwijderd. Windows waarschuwt dat gebruikers voordat de herinstallatie begint moeten controleren of ze (nog) direct toegang hebben tot productsleutels, licenties, wachtwoorden en (verschillende) media.

Nadat Windows Defender de hersteloperatie heeft volbracht, moeten de gebruikers de meeste apps weer zelf installeren. Alleen persoonlijke bestanden en sommige Windows-instellingen blijven bewaard.

In de nieuwste testversie van Windows 10 zijn verschillende andere opties aan Windows Defender toegevoegd. De scanner kan een gezondheidsrapportage van de computer leveren en er zijn meer mogelijkheden om snelle of op maat gesneden scans uit te voeren.


windows logo

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol