Over Sociale Firma: Piipol - excellente whizzkids

In 2014 zag Piipol, excellente whizzkids het levenslicht. Piipol wil mensen die het (net) niet redden in het reguliere bedrijfsleven de mogelijkheid geven zich te concentreren op hun kernkwaliteiten: hun ruim voorradige computertalenten. Bij Piipol ontwikkelen excellente whizzkids (in verschillende leeftijdscategorie├źn) waardevolle webapplicaties en voeren zij systeembeheertaken uit voor midden- en kleinbedrijf en (semi-)overheid . Sociale firma Piipol onderscheidt zich van andere automatiseringsbedrijven door veel mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werken er bij Piipol gedreven experts die onze sociale doelstelling een warm hart toedragen. In deze zich snel ontwikkelende maatschappij wordt van mensen steeds meer verwacht, maar niet iedereen is even goed uitgerust om de positie in de maatschappij te verwerven die bij zijn talenten past. Piipol is een sociale firma, die ook (jonge) mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt van werkelijke betekenis wil laten zijn voor de maatschappij.

Bijzondere medewerkers

Piipol heeft naast de twee oprichters een groeiend aantal medewerkers in dienst. Het zijn allemaal medewerkers met bijzondere gaven of uitmuntende vakkennis. Zo kan de een zeggen dat hij de planeet Pluto op de foto heeft gezet en een ander dat hij in zijn vrije tijd een compleet computerspel uitgedacht en ontwikkeld heeft. Deze excellente whizzkids maken bijzondere websites, programmeren gave applicaties en beheren volledige ICT-systemen.

De medewerkers hebben in het verleden wel ervaring in ICT-werk opgedaan, maar soms liepen ze vast in hun werkomgeving. Een medewerker was al zeven jaar niet meer werkzaam in de ICT, nadat hij er ruim twintig jaar een baan had. De hoop op een nieuwe werkplek had hij al laten varen. Hij was blij verrast om zijn ambacht weer te kunnen oppakken, omdat het werk zelf hem altijd veel plezier en voldoening had gegeven.Een andere medewerker heeft de afgelopen vijf jaar evenveel banen gehad, maar raakte elke keer opnieuw teleurgesteld in de omgeving die zich niet naar hem voegde en hem niet begreep.

Bij Piipol wordt niet gekeken naar de 'beperkingen' van werknemers, maar staan hun bijzondere gaven en kennis centraal. Met kleine aanpassingen in hun werkomgeving en het werkproces kunnen de whizzkids prima presteren.

Interessant voor andere bedrijven

Niet alleen ontwikkelt Piipol bruikbare en gebruikersvriendelijke applicaties exact naar de wensen van opdrachtgevers en binnen de gestelde deadlines, ook vragen steeds meer subsidie- en opdrachtgevers om een 'social return'. Een bepaald percentage van de verstrekte subsidie of opdrachtgelden moet besteed worden aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door webapplicaties, apps of systeembeheer door sociale firma's te laten uitvoeren kunnen opdrachtgevers aan (een gedeelte van) deze eis voldoen.

Opdrachtgevers hoeven maar te roepen...En eventjes te overleggen, want we beloven wel graag wat mogelijk is, maar onze mensen hebben maar twee handen, hoe bijzonder ze ook zijn.

Maak kennis met onze mensen, ontdek wat ze kunnen en reeds gemaakt hebben en lees wat anderen en wijzelf in de media schrijven.

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en idee├źn!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol