Google wil een cloudregio in Nederland gaan openen

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 10/03/17

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een cloudregio wil openen in Nederland. Ook komen er van dergelijke regio's in Canada en Californië.

Een cloudregio kan gehost worden vanuit bestaande datacenters. Nederland telt momenteel twee datacentra. Een derde moet binnenkort verrijzen.

Cloudregio's zorgen onder meer voor een kortere wachttijd en verbeterde schaalbaarheid voor klanten in de geografische gebieden waar de cloudregio's zich bevinden of aan grenzen.

Invoer cloudregio's

De invoer van de nieuwe cloudregio's werd tijdens Google Cloud Next bekend gemaakt door Urs Hölzle, bij Google verantwoordelijk voor de technische infrastructuur. Google Cloud Next is een conferentie van het bedrijf dat onlangs plaatsvond.

Vorig jaar kondigde Google al elf cloudregio's aan en aan het einde van volgend jaar wil het bedrijf in totaal zeventien van dit soort regio's hebben. Van de elf aangekondigde regio's worden er nu al twee in gebruik genomen: in Oregon (USA) en Tokyo (Japan).

In de komende maanden gaan de deuren open in Singapore en Noord Virginia (USA). Sydney (Australië) en Londen zijn niet veel later aan de beurt.

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol