Klant Cliëntenbelang switcht swingend van Mailchimp naar Laposta

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 15/10/18

Een nieuwsbrief versturen is tegenwoordig niet zo moeilijk. Zeker niet meer voor Cliëntenbelang Amsterdam! Zij kunnen vanuit we website nieuws selecteren en direct de nieuwsbrief verzenden. Dit door middel van de Piipol mailing module.

Om een aansprekende nieuwsbrief te sturen die ook door de doelgroep goed gelezen en gewaardeerd wordt is het van belang dat deze fraai is vormgegeven. En lekker overzichtelijk is. Een nieuwsbrief is eigenlijk een visitekaartje dat elke keer weer een beetje indruk moet maken.

Voor onze goede klant Cliëntenbelang zijn nieuwsbrieven een belangrijke manier van communiceren met de eigen achterban voor wie goede informatie in belangrijke mate bijdraagt aan hun functioneren binnen de maatschappij. Cliëntenbelang heeft Piipol gevraagd de nieuwsbrief van een nieuwe look te voorzien en de samenstelling van de nieuwsvoorziening te vergemakkelijken en uniformeren.

Wij denken dat het heel aardig gelukt is. Onze frontender Sylvia heeft heel wat backendhandelingen verricht om tot het beste resultaat te komen. Vooral de overgang naar een nieuw verzendsysteem kostte wel wat hoofdbrekens en zweetdruppels, maar gelukkig staat Sylvia haar ... (precies!) en weten we één ding zeker: het komt altijd goed!

Jarenlang was MailChimp voor wat kleinere, niet-commerciële organisaties bijna vanzelfsprekend de manier om een goede nieuwsbrief te kunnen versturen. Maar de concurrentie is gegroeid en Laposta is nu een geduchte concurrent die voor hetzelfde geld (niet al te veel!) wellicht meer biedt, zoals een specifiek inzicht in hoe goed een nieuwsbrief wordt gelezen. Bovendien voldoet Laposta aan de nieuwste Europese privacywetgeving.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om een nieuwsbrief goed te kunnen lezen (bij gelegenheid, los van een mailprogramma, op een groter scherm, grasduinen in het verleden etc.), zijn alle nieuwsbrieven ook terug te vinden op de websites van Cliëntenbelang, te weten via nieuwsbrieven Cliëntenbelang Amsterdam (klik hier) en nieuwsbrief Cliëntenbelang Noord-Holland (klik hier; pas vanaf eind december zijn er nieuwsbrieven zichtbaar).
Natuurlijk vroegen deze webpagina's erom om enigszins gerestyled te worden zodat de nieuwsbrieven uit Laposta naadloos op de page geïntegreerd konden worden.

Sylvia heeft uitstekend werk afgeleverd. Ze werd, ook een beetje door de omstandigheden, iets te vroeg voor de leeuwen geworpen.

Van de leeuwen is niks meer vernomen...
Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol