Snelle service voor Gouden Mannen

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 01/10/18

Vrijdag werden er 20 computers gevraagd door een goede klant van ons en dinsdag stonden deze al gebruiksklaar in de klaslokalen bij de klant. Ook voor een spoedklus draait Piipol zijn hand niet om.

Vrijdag keek systeembeheerder Jos nog even beteuterd toen onze klant Kantara-Brug uit Amsterdam eigenlijk donderdag nog de beschikking wilde hebben over 20 nieuwe computers voor haar cursisten. Maar op dinsdagmiddag stond Jos te stralen. Dit klusje had ie toch maar mooi geklaard. In het klaslokaal van de klant stonden 20 computers erbij alsof ze popelden om gebruikt te gaan worden.

Ze waren stuk voor stuk volledig ingericht naar de wensen van de klant, inclusief een upgrade naar Windows10. Vrijdag nog waren de computers besteld, maandag zijn ze geconfigureerd en geëquipeerd met Teamviewer en aanvullende software.

Gouden-Mannen-Rik-Michel-20-computers

De order van Kantara-Brug verliep vanaf het begin op rolletjes. De computers konden we vrijwel direct afhalen bij onze huisleverancier. Ze waren uitstekend geprepareerd en vertoonden geen enkel mankement. Buiten het vakmanschap dat Piipol heeft geleverd, hadden we dus ook alles mee. Hoewel het merendeel gedaan werd door Jos, was Rik (rechts op de foto met Michel van Kantara) ook aanwezig (voornamelijk bij de levering).

Kantara-Brug is een organisatie die 'de sociale cohesie tussen Nederlanders wil versterken door middel van het slaan van duurzame bruggen tussen mensen van uiteenlopende culturen, etnische en religieuze achtergronden. Lees meer op website van Kantara.

De computers zijn bedoeld voor het project Gouden Mannen, gericht op het doorbreken van het sociaal isolement van 50+-mannen in Amsterdam. De mannen krijgen les en ondersteuning op het gebied van sociale vaardigheden, het omgaan met somberheid en stress, taal en (dus)

computervaardigheden.


Stichting De Omslag, jaar en dag klant van Piipol, heeft sinds vorig week een hypermodern netwerk. Ze hadden last van wegvallende Wifi-verbindingen en traagheid op het netwerk. De snelheid van het netwerk is nu flink verbeterd, terwijl de veiligheid van het netwerk is toegenomen.

Ook heeft Piipol het netwerk van De Omslag schaalbaar gemaakt. Er kunnen heel wat computers op hetzelfde netwerk meedraaien. Omdat het netwerk nu is opgedeeld in een zogenaamd VLAN-netwerk met onze cloudportal is er minder broadcast verkeer. Dit merken de medewerkers direct als ze websites ophalen.

Ook andere voordelen zijn evident. Zo zijn gastgebruikers gescheiden van het bedrijfsnetwerk en zijn eventuele aanvallen op het netwerk direct waarneembaar. Omdat de stroomtoevoer van de VOIP-telefoons via een switch verloopt zijn er minder losse kabels nodig.

Goed netwerkbeheer betekent een goede mix van veiligheid en gemak. Bij De Omslag plukken ze daar de vruchten van.

home   de omslag.png

 

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Captcha Code

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol