Top Of the Pops is nu Time-based One-time Password

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 17/10/18

TOTP is voor vele veertigers en vijftigers een begrip. De vier letters staan voor Top of The Pops, de Engelse versie van onze eigen Toppop, een eeuw lang gepresenteerd door de immer jeugdige Ad Visser (71 jaar inmiddels).

Tegenwoordig staat TOTP voor de nieuwste stap in de beveiliging op internet. Via een zogenaamde Time-based One-time Password- algoritme wordt een tijdelijk, eenmalig, nog niet bestaand wachtwoord gegenereerd dat zijn geldigheid verliest na een vooraf ingesteld tijdstip. De geldigheidsduur kan dus theoretisch vijf seconden zijn, maar ook enkele minuten. Steeds meer organisaties (Google, Evernote, Dropbox, Microsoft) werken al zo.

TOTP maakt de twee-factor authenticatie die tegenwoordig als de standaardbeveiliging binnen een internetomgeving geldt, nog gemakkelijker. Een eenmalig wachtwoord dat slechts beperkte tijd waarde heeft, valt veel minder snel in verkeerde handen. Daarom zal een tijdelijk wachtwoord dat niet op tijd gebruikt kan worden de gebruiker verplichten weer een nieuwe te laten genereren.

Ook Piipol werkt vanzelfsprekend met TOTP. Omdat wij veiligheid in de digitalisering van toenemend belang vinden en we niet graag iets aan het toeval (en cybercriminelen) overlaten. Wij hebben een plug-in gemaakt voor onze websites. Met de plug-in kan iedereen die een website door Piipol heeft laten maken zijn eigen beveiligingsniveau regelen. Uiteraard raadt Piipol aan de TOTP ook daadwerkelijk te gebruiken. Veiligheid regel je bij voorkeur aan de voorkant. In dit geval is het geen strijd voor dierenwelzijn om een kalf te redden door de put te dempen. Wil je er meer van weten? Bel of mail ons gerust.

Piipol staat voor de nieuwe betekenis van TOTP. Wat niet wil zeggen dat de oude TOTP-fragmenten van David Bowie, Tina Turner, Mud , Abba, Hot Chocolate, The Kinks, The Cure en Ace of Base geen (sentimentele) betekenis zouden hebben.TOTP Time-based-One-time-Password


Stichting De Omslag, jaar en dag klant van Piipol, heeft sinds vorig week een hypermodern netwerk. Ze hadden last van wegvallende Wifi-verbindingen en traagheid op het netwerk. De snelheid van het netwerk is nu flink verbeterd, terwijl de veiligheid van het netwerk is toegenomen.

Ook heeft Piipol het netwerk van De Omslag schaalbaar gemaakt. Er kunnen heel wat computers op hetzelfde netwerk meedraaien. Omdat het netwerk nu is opgedeeld in een zogenaamd VLAN-netwerk met onze cloudportal is er minder broadcast verkeer. Dit merken de medewerkers direct als ze websites ophalen.

Ook andere voordelen zijn evident. Zo zijn gastgebruikers gescheiden van het bedrijfsnetwerk en zijn eventuele aanvallen op het netwerk direct waarneembaar. Omdat de stroomtoevoer van de VOIP-telefoons via een switch verloopt zijn er minder losse kabels nodig.

Goed netwerkbeheer betekent een goede mix van veiligheid en gemak. Bij De Omslag plukken ze daar de vruchten van.

home   de omslag.png

 

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Captcha Code

Kom langs voor koffie en ideeƫn!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrechtroutekaart Piipol