Zinvolle personeelsmiddag DMO mogelijk door ADSU (met foto's)

Auteur: Piipol
Geplaatst op: 04/10/17

Een personeelsmiddag voor medewerkers van Gemeente Utrecht DMO (Dienst voor Maatschappelijke Ontwikkeling) kan natuurlijk niet beter georganiseerd worden dan door ADSU (Aan de Slag in Utrecht), specialist in opvang, zorg en activering van kwetsbare mensen.

Al tien jaar vormt ADSU (klik hier) een samenwerkingsverband van 14 zorgorganisaties, waaronder Leger des Heils, Reinaerde, Tussenvoorziening, Wij 3.0 (klik hier) en Altrecht. De gemeente Utrecht en het UWV zijn hier ook aan verbonden.

De cliënten van de ADSU komen uit de doelgroepen VG- (verstandelijke gehandicapten zorg), GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en Verslaving. De partijen geven uitvoering aan het convenant ‘Naar burgerschap en baan’ voor de periode van 2015-2018. Een nieuw convenant is momenteel in voorbereiding.

De medewerkers van DMO kregen dinsdag 26 september op een informele en gezellige manier een kijkje achter de schermen van enkele activiteiten met en voor de doelgroep.

Om 12.00 begon de middag op Restaurant en vergadercentrum de Hoge Weide (klik hier), een mestsilo in Leidsche Rijn. Bij de Hoge Weide werken naast professionals mensen met een verstandelijke beperking die helpen in de huishouding, de keuken en de bediening. De Hoge Weide is een dagbestedingsproject van stichting Reinaerde, een van de 14 leden van ADSU. Nog meer mensenwerk wordt er verricht bij de meubelwerkplaats voor mensen met een licht verstandelijke beperking Reinaerde remake meubel (klik hier).

De ambtenaren konden er direct aan de slag. Tot een kast of stoel hebben de inspanningen niet geleid, maar het plezier was er niet minder om. Met grote kettingzagen werd er korte metten gemaakt met grote boomstammen die vervolgens uitmondden in prachtige kunstwerken.

Bij de korte cursus bij Herstel opPOTEN (klik hier), voor de versteviging van de bijzondere (hulp)relatie tussen mens en hond was er geen topic, maar een 'topdog': 'Hoe versterk je je IK met een hond'.

Tussendoor was er nog wat gekliederd en gekladderd tijdens een creatieve sessie bij de Tussenvoorziening (klik hier) Wat enkele verrassende kunstwerken opleverde en werden er lekkere hapjes verorberd. Ter afsluiting trad de band Spaghetti Abronara op, bestaande uit cliënten en collega's van Abrona (klik hier)

Tijdens de middag werd aangetoond dat een combinatie van ontspannen samenzijn met collega's heel goed kan worden georganiseerd door organisaties die werken met en voor kwetsbare burgers

ADSU was voor Piipol (link hier naar informatie over webapplicaties) een van de eerste klanten na het ontstaan, drie jaar geleden. Piipol heeft de website van ADSU gebouwd en host deze nog steeds.


  

Neem contact op!


info@piipol.nl
030-3055000


Contactformulier

Kom langs voor koffie en ideeën!


CAB Rondom 90 A
3534 BE Utrecht



routekaart Piipol